•  Creative design schemes 
  • Friendly team 
  •  Competitive fees 
  • Contact us

Millhams Street

Contemporary Annexe

Tucked away in Christchurch town centre and in the heart of a conservation area, is a beautifully converted and historic home set in a generous, walled courtyard garden.

 

Historic Home in Christchurch

 

In the courtyard were a set of dilapidated prefabricated garages in need of more than a little TLC.

 

Old Prefabricated Garages

 

Dilapidated Garage

 

Our client hoped to demolish the garages and use the footprint to create a stylish and family friendly annexe, that could double as a sociable garden room as well as additional space for visiting guests.

 

Millhams Street Proposed Floor Plan

 

A clean and modern design was suggested to sit within the walled courtyard, creating a pleasing juxtaposition of the contemporary against the historical.

 

Contemporary Annexe Building

 

As the property sits in a conservation area, a detailed planning application including a bespoke heritage statement was required. Planning consent was comfortably achieved, and the resulting low level, annexe building is a stunning, value-add addition to their home.

 

Patio and Brick Wall

 

Annexe Patio

 

Annexe Lounge

 

Annexe Kitchen

 

Annexe Bedroom

 

Annexe Bathroom

 

Our plans for this client also included alterations to the internal configuration to the main building, and external landscaping, so watch this space for future progress.

 

Millhams Street 3D Concept

 

Millhams Street Proposed Site Plan

 

If you would like to talk to us about your project, please contact us to arrange a complimentary initial consultation.

Projects

Millhams Street

Contemporary Annexe

Central Christchurch

First Floor Infill Extension and Full Reconfiguration

Bure Homage Lane

Rear Single Storey Extension and Replacing Existing Conservatory

Commercial Marketing Suite

Tearoom to High-End Marketing Suite

Mudeford

Enlargement and Conversion to Contemporary Chalet

Hengistbury Head

Double and Single Storey Extensions

Boscombe East

Rear Extension and Kitchen Design

Broad Avenue

Reconfiguration with Kitchen and Interior Design

Meon Road

WIP to Rear Extension and Reconfiguration

Burley

Reconfiguration of New Forest home

Rimbury Way

Single Storey rear extension

Quay View

Interior & landscape design

Christchurch

Commercial reconfiguration & interior design

Plexus Robotic Fabrication

Research Project 2017-2019

Fisherman's Hut

Christchurch, Dorset

BEE.GIN Distillery

Upper Brook Street Manchester 2016

Millinery Fashion Show

Stockport Manchester 2015

R.I.S.F

Research Project 2018, CITA, KADK 

Soft Architecture

Material Research, 2018, CITA, KADK

Waterside Home

Christchurch, Dorset

Central Christchurch Villa

Christchurch, Dorset

Southbourne Executive Home

Bournemouth, Dorset